Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking

#EnablingTheFuture event

Op 15 december nodigt Enabel je uit voor een evenement over sociale innovatie in Brussel of online.

Enabel nodigt sociale vernieuwers, experts en partners in innovatie uit om de deelnemers te inspireren en aan te moedigen tot gezamenlijke actie.

Deze eerste editie van #EnablingTheFuture is toegespitst op het Wehubit-programma. Dat is het innovatiefonds en vlaggenschipprogramma van Enabel voor ondersteuning aan de opschaling van digitale sociale innovaties. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om sociale vernieuwers en innovatieteams uit West-, Oost- en Centraal-Afrika, het Midden-Oosten en Europa te ontmoeten. Zij werken aan digitale sociale innovaties op het gebied van bijvoorbeeld e-gezondheid, klimaatslimme landbouw, EdTech, empowerment van vrouwen, digitale vaardigheden en slimme steden.

#EnablingTheFuture zal uitgroeien tot een jaarlijkse campagne voor gezamenlijke actie en investeringen in innovatie en impact rond mondiale uitdagingen. Daarbij wordt inspiratie geboden voor impactvolle innovatie en alternatieven voor het Noord-Zuid-discours in internationale samenwerking. Ook worden allianties bevorderd tussen publieke, private, onderzoeks- en maatschappelijke actoren in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

Vragen? Contacteer wehubit@enabel.be – innovation@enabel.be

Wil je van gedachten wisselen met onze experten en sprekers?

Registreer nu om deel te nemen, op ons kantoor in Brussel of online.

Het maximum aantal mensen dat aan het face-to-face evenement in Brussel kan deelnemen is bereikt. Je kan je wel nog inschrijven voor de twee sessies die ook online zullen plaatsvinden.

Meer updates en publicaties

kid jumping on a stage Nieuws

08 juni 2024

Investeren in de toekomst : activiteitenverslag 2023 – 2024

Lees waarom we de internationale samenwerking moeten upcyclen. Waarom Enabel niet alleen een Belgisch, maar ook een Europees en Afrikaans agentschap is. Over de start van activiteiten in een nieuw land: Oekraïne. Over de start van nieuwe activiteiten in de sector van de groene waterstof.

Lees meer

forest landscape Nieuws

07 juni 2024

Klimaat: hoe kunnen we onze toekomst financieren?

Terwijl klimaatcrises elkaar opvolgen, lijkt de noodzaak om de opwarming van de aarde te beperken tot +1,5 graden dringender dan ooit.

Lees meer

women and a man working on a laptop Nieuws

07 juni 2024

Baanbrekende innovatieve ontwikkeling

Enabel is een standvastige innovatiepartner, toegewijd aan het ondersteunen van creatieve ondernemers en moedige intrapreneurs.

Lees meer

Jean van wetter and delphine moralis Nieuws

07 juni 2024

Upcycling International Cooperation

Lees het voorwoord van Jean Van Wetter en Delphine Moralis uit het activiteitenverslag 2023-2024.

Lees meer

women selecting coffee grounds Nieuws

07 juni 2024

Waardig werk voor een betere sociale bescherming

Jobs creëren, werknemersrechten, sociale bescherming en dialoog: in de regio van de Grote Meren voeren we een reeks projecten uit die uitsluitend gericht zijn op het bereiken van deze doelstellingen.

Lees meer

Man working in a hospital laboratory Nieuws

07 juni 2024

Moderniseren, opleiden, zorg verlenen

In Burundi houdt Enabel zich al meer dan tien jaar bezig met de gezondheidszorg die tot aanzienlijke verbeteringen heeft geleid : het moderniseren van de medische infrastructuur, het digitaliseren van de gezondheidsdiensten, en het opleiden van het personeel.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan